4.18.2012

Novi igrači, dobrodošli

Prije par dana dobili smo nove igrače u CORWI korporaciji. Kao i uvijek puni su pitanja te ću ovom prilikom pokušati odgovoriti na par. Jedan dio je orijentiran na PvP (Eve online žargon: pew, pew), a drugi na PvE (EvE online žargon: Carebearing). Da se razumijemo, jedan i drugi način igre je zabavan, a EvE je specifičan po pitanju zarade. Ekipa nauči gledati sve kroz jednu od dvije prizme. Koliko mogu zaraditi u sat vremena i kolika je opasnost (Risk vs. Reward). Kroz vrijeme nauče da im je bolje sve znati optimalno, nego gurati sve skilove do maksimale. Nova ekspanzija će im jako pogodovati.

Kako trenutno izgleda takozvani ship progression u EvEu?











Kao što vidite na slici ima dosta uvjeta i preduvjeta.

Kako će izgledati cijela stvar nakon ekspanzije?

Dosta jednostavnije, jelda. Što više brodova možeš letjeti imaš više mogućnosti. A po novome će se puno ranije moći sjedati u "jače" brodove. Zašto sam stavio "jače" pod navodnike? Jer u EvE-u ne postoji naj jači i naj bolji brod :)

Kada te novi igrač pita što da skila, teško je dati jednostavan odgovor jer sve ovisi o tome što ga interesira i što bi htio raditi u igri. Baš radi toga je nastala sljedeća slika.

Dragi novi igrači, EvE je jako velik i broj mogućnosti je neograničen. Igram već preko dvije i pol godine i nisam isprobao pola stvari sa slike iznad. A svaka stvar treba specijalizaciju. Na početku Vaše karijere puno je bitnije biti u mogućnosti kako tako sjesti u osnovnu varijantu broda, kroz vrijeme će te se specijalizirati za ono što Vam najviše odgovara.

Nadam se da će Vam ove slike pomoći u boljem razumijevanju EvE-a i donošenju bolje odluke :)

Stari igrači, komentirajte... da sada krećete ispočetka što bi odskilali i iz kojeg razloga?
Želimo argumentirane odgovore i obrazloženja.

1 komentar:

  1. Išao bi na logistiku! Zašto? E pa zabavno je, dinamično, i izazovno (PvP i Inkurzije) dok je u misijama korisno (ali uljeni ostale igrače). Isto tako, kad si logistika ne upisujes se na killove, ali znas da bez tebe neke stvari jednostavno nebi bile moguće. Vjerujem da su veći brodovi zabavni, ali su mi nekak prespori a kako ih još nisam vozio, neću o tome.
    E da, i budući da nema više toliko botova, ostavio bi si industriju, mining i te skillove kak ih imam sad. [Ali bi bilo zakon da mi vrate SVE pointove pa da si ih malo preslozim drugavije - na logistiku i support - i da smanjim BS-ove]
    Anonimni Piljot Ljeteljice 13

    OdgovoriIzbriši