4.20.2012

Koji je najbolji top za moju frigatu?

Današnji post je potaknut pitanjem koji top najbolji?
U EvE-u ne postoji naj bolja stvar, postoji naj optimalnija stvar za dotičnu situaciju. No prije nego odgovorimo na pitanje što je DA BEST stvar koju mogu staviti na svoj brod trebali bi obraditi neke druge stvari.

Fitting prozor broda ima 4 bitna odjeljka. Hi-slotovi u kojima držimo naše topove. Mid-slotovi koji su rezervirani za afterburnere i module koji modificiraju osobine gore navedenih topova. Low-slotovi u koje stavljamo module vezane uz armor, cargo extendere, te neke module koji dižu štetu koji možemo nanijeti nekome. Zadnji su nam ostali rig-slotovi koji permanentno mijenjaju svojstva broda.



Kada smo pokrili što otprilike gdje ide, slijedi pitanje što želimo postići. Kada odgovorimo na to uzimamo brod  s bonusima koji će nam olakšati postizanje tog cilja. Radi velikog izbora na marketu novi igrači se brzo izgube u izboru. Na svu sreću u igri postoji takozvani "Compare" prozor u kojem možemo izvesti usporedbu različitih modula. Do njega se dolazi kroz "Variations" tab u "Info" prozoru (right-click, show info ili plava info značkica). Na dnu se nalazi "Compare" gumb.



Da ne bi gubili puno vremena i ISKa na kupovinu brodova, modula, rigova i uspoređivanju istih. Postoje aplikacije van igre koje vam mogu pomoći u planiranju skillanja i opremanja brodova. Jedna takva aplikacija je EvE HQ (http://www.evehq.net/). Aplikacija radi tako da joj se da takozvani API ključ nakon čega se povuku sve informacije o našim characterima.


Nakon svega ovoga ostavljam newbie da se poigraju sa slaganjem sljedećih brodova. Složite si po jedan fit za omiljenu frigatu, cruiser i battle-cruisere te napravite export fita iz EvE HQ za forum i nalijepite u komentar s objašnjenjem što ste htjeli postići, na koji problem ste naišli i jeste li ga uspješno zaobišli.

Primjer:

[Myrmidon, Missioning]
Drone Link Augmentor II
Medium Remote Armor Repair System II
4x 250mm Prototype Gauss Gun (Antimatter Charge M)
5x Cap Recharger II
2x Medium Armor Repairer II
Armor Kinetic Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Armor EM Hardener II
Armor Explosive Hardener II
Medium Anti-Explosive Pump I
Medium Nanobot Accelerator I
Medium Auxiliary Nano Pump I
5x Hammerhead II

4 komentara:

  1. Joj pravopisu moj, gdje sam te zaboravio? :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Maknuo spell-check jer je zauzimao dragocjeno mjesto na disku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne treba ti spell-check da bi znao kako se prefiks "naj" ne piše odvojeno od glavne riječi (i još par sličnih pogrešaka).

      Izbriši
  3. čitamo te peki, samo naprijed =)

    OdgovoriIzbriši